Juustupesto päikesekuivatatud tomatitega krõbedal küüslauguleival

20min
Lihtne

Eestlased ei saa ilma musta leivata. Ja miks mitte süüa seda kerges itaaliapärases võtmes. Kes soovib ja on viitsimist, võib loomulikult kasutada enda tehtud värsket leiba. Retsepti autor: Olga Kaju

Koostisosad

200 g
Epiim Vene juustu
100 g
päikesekuivatatud tomateid
1 sl
oliiviõli
1 sl
seesamiseemne õli
vajadusel – vett
8 viilu
musta leib
3 tk
küüslauguküünt
50 g
toasooja võid
värske tüümian või basiilik

Valmistamine

1

Valmista pesto.

2

Purusta blenderis juust päikesekuivatatud tomatite ja õlidega. Vajadusel lisa ka natuke vett, et tekstuur tuleks kreemjam.

3

Küüslauguleibade jaoks sega kokku või ja peeneks hakitud küüslauk. Määri leivaviilud küüslauguvõiga kokku ja lõika iga viil kuueks.

4

Aseta ahjuplaadile ja grilli 200 °C kuumuses umbes 5 minutit.

5

Määri pesto leivakestele ja kaunista maitserohelisega.

Head isu!