Tilsiti ja küüslauguga üleküpsetatud sai

20 min
Lihtne

4 portjonit

Koostisosad

1
pitasai või keskmise suurusega saiapäts
150 g
Tilsiti juustu, lõika u. 1 cm paksusteks kangideks (viilujuustu puhul keera viil kokku )
maitsevõitäidiseks sega kokku:
100 g
võid, toasooja või sulatatud
2 sl
oliiviõli
2-4
küüslauguküünt, purustatud
1 tl
Dijon sinepit
1
väiksem tšillikaun, eemalda seemned ja tükelda
1
väiksem punane sibul, hakitud
suurem peotäis peterselli, hakitud
musta purustatud pipart, pisut helbesoola

Valmistamine

1

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Aseta sai küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika pitasaiale rombimuster (ole hoolas et saia äbi ei lõikaks!), tavalise saiapätsi võid lihtsalt sügavalt kuni poole pätsi kõrguseni viilumustrisse lõigata. Määri lusika abil saia sälkude vahele maitsevõi. Aseta sälkude vahele juustu, nirista või pihusta peale oliiviõli ja küpseta kuni juust sulanud ja sai pisut jumet saanud. Serveeri kohe!

Head isu!