4 portjonit
1
|
pitasai või keskmise suurusega saiapäts
|
150
g
|
Tilsiti juustu, lõika u. 1 cm paksusteks kangideks (viilujuustu puhul keera viil kokku )
|
|
maitsevõitäidiseks sega kokku:
|
100
g
|
võid, toasooja või sulatatud
|
2
sl
|
oliiviõli
|
2-4
|
küüslauguküünt, purustatud
|
1
tl
|
Dijon sinepit
|
1
|
väiksem tšillikaun, eemalda seemned ja tükelda
|
1
|
väiksem punane sibul, hakitud
|
|
suurem peotäis peterselli, hakitud
|
|
musta purustatud pipart, pisut helbesoola
|
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Aseta sai küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika pitasaiale rombimuster (ole hoolas et saia äbi ei lõikaks!), tavalise saiapätsi võid lihtsalt sügavalt kuni poole pätsi kõrguseni viilumustrisse lõigata. Määri lusika abil saia sälkude vahele maitsevõi. Aseta sälkude vahele juustu, nirista või pihusta peale oliiviõli ja küpseta kuni juust sulanud ja sai pisut jumet saanud. Serveeri kohe!