Tomati-juustusalat basiilikukastmes

10min
Lihtne

See imelihtne salat maitseb jumalikult! Bresto kõva juust sobib tomati happesuse ja basiilikukastmest tuleva magusa kerge mekiga suurepäraselt. Serveeri näiteks külma kerge veini, krõbedate ciabatta-viilude ja ürdivõiga. Sobib hästi ka grillitud looma- ja linnuliha kõrvale.

*salat maitseb hea ka siis, kui lisad retseptile 100 g rohelisi või punased seemneteta viinamarju!

Kogus: 3-4 portsjonit

Koostisosad

Basiilikukaste:
30 g
värsket basiilikut
20 g
sidrunist pressitud mahla
10 g
mett
noaotsaga soola
100 g
mahedamaitselist õli
400 g
kirsstomateid (võid kasutada erinevas värvis ja suuruses tomateid)
200 g
Epiima Bresto juustu
suur peotäis värskeid basiilikulehti
väike peotäis hakitud käharpeterselli
värskelt jahvatatud pipart
basiilikukastet

Valmistamine

1

Pane kõik komponendid blenderisse (vms purustajasse) ning vurista ühtlaseks kastmeks.

2

Poolita tomatid ja lõika juust kuubikuteks.

3

Lisa basiilikulehed, hakitud petersell, värskelt jahvatatud pipar ja basiilikukaste ning sega.

4

Serveeri kohe.

Head isu!