See imelihtne salat maitseb jumalikult! Bresto kõva juust sobib tomati happesuse ja basiilikukastmest tuleva magusa kerge mekiga suurepäraselt. Serveeri näiteks külma kerge veini, krõbedate ciabatta-viilude ja ürdivõiga. Sobib hästi ka grillitud looma- ja linnuliha kõrvale.
*salat maitseb hea ka siis, kui lisad retseptile 100 g rohelisi või punased seemneteta viinamarju!
Kogus: 3-4 portsjonit
Basiilikukaste: | |
30
g |
värsket basiilikut |
20
g |
sidrunist pressitud mahla |
10
g |
mett |
noaotsaga soola | |
100
g |
mahedamaitselist õli |
400
g |
kirsstomateid (võid kasutada erinevas värvis ja suuruses tomateid) |
200
g |
Epiima Bresto juustu |
suur peotäis värskeid basiilikulehti | |
väike peotäis hakitud käharpeterselli | |
värskelt jahvatatud pipart | |
basiilikukastet |
Pane kõik komponendid blenderisse (vms purustajasse) ning vurista ühtlaseks kastmeks.
Poolita tomatid ja lõika juust kuubikuteks.
Lisa basiilikulehed, hakitud petersell, värskelt jahvatatud pipar ja basiilikukaste ning sega.
Serveeri kohe.