4-6 sööjale
3,5-4
dl
|
vahukoort
|
3-4
|
küüslauguküünt, riivitud või purustatud
|
50
g
|
võid, sulatatud
|
1200-1400
g
|
kartuleid, viiluta 2-3 mm paksuselt
|
1
|
sibul, viilutatud
|
¾-1
tl
|
soola
|
¼
tl
|
purustatud pipart
|
2-3
tl
|
värsket hakitud tüümiani või 2 tl kuivatatud ürti
|
1
pakk
|
Epiima Cheddar riivjuustu
|
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega kokku vahukoor, küüslauk ja enamus sulavõist.
Määri 1,5-2 l küpsetusnõu võiga, lao 1/3 kartuliviiludest põhjaks, vala peale 1/3 vahukooresegu, puista 1/3 soola-pipart, ½ sibulast ja 1/3 riivitud cheddarist. Korda sama teise kihiga.
Kolmandale kihi kartulite peale vala üleäänud kooresegu, soola-pipar (jäta riivjuust panemata – selle puistad peale hiljem). Vala peale üleäänud sulavõi. Kata vorm tihedalt fooliumilehega ja küpseta ahjus 1 tund ja 15 minutit.
Eemalda foolium, puista peale ülejäänud 1/3 riivitud cheddarist ja küpeta lisaks 10-15 minutit. Lase vähemalt 5 minutit enne serveerimist jahtuda.
NB! Igaks juhuks võid asetada rasva tilkumise kaitseks vormi alla restile lehe küpsetuspaberit – nii jääb ahi puhtaks.