Kartulivorm cheddariga

105 min
Keskmine

4-6 sööjale

Koostisosad

3,5-4 dl
vahukoort
3-4
küüslauguküünt, riivitud või purustatud
50 g
võid, sulatatud
1200-1400 g
kartuleid, viiluta 2-3 mm paksuselt
1
sibul, viilutatud
¾-1 tl
soola
¼ tl
purustatud pipart
2-3 tl
värsket hakitud tüümiani või 2 tl kuivatatud ürti
1 pakk
Epiima Cheddar riivjuustu

Valmistamine

1

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega kokku vahukoor, küüslauk ja enamus sulavõist.

2

Määri 1,5-2 l küpsetusnõu võiga, lao 1/3 kartuliviiludest põhjaks, vala peale 1/3 vahukooresegu, puista 1/3 soola-pipart, ½ sibulast ja 1/3 riivitud cheddarist. Korda sama teise kihiga.

3

Kolmandale kihi kartulite peale vala üleäänud kooresegu, soola-pipar (jäta riivjuust panemata – selle puistad peale hiljem). Vala peale üleäänud sulavõi. Kata vorm tihedalt fooliumilehega ja küpseta ahjus 1 tund ja 15 minutit.

4

Eemalda foolium, puista peale ülejäänud 1/3 riivitud cheddarist ja küpeta lisaks 10-15 minutit. Lase vähemalt 5 minutit enne serveerimist jahtuda.

NB! Igaks juhuks võid asetada rasva tilkumise kaitseks vormi alla restile lehe küpsetuspaberit – nii jääb ahi puhtaks.

Head isu!