Idee, kuidas igapäevasest muna-sink-juust omletist on võimalik teha pidulikud ampsud. Neid võib süüa kas või silmadega! Retsepti autor: Olga Kaju
6
tk
|
muna
|
2
dl
|
piima
|
50
g
|
Epiim Eesti võid
|
1
tk
|
sibul
|
2
tk
|
küüslauguküünt
|
100
g
|
tuunikala
|
150
g
|
Epiim Eesti juustu
|
150
g
|
sulatatud juustu
|
0,5
tk
|
sidruni mahl
|
4
g
|
lehtželatiini
|
|
maitseroheline
|
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vooderda 20×30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Haki sibul ja küüslauk. Prae sibul võis klaasjaks, lisa küüslauk ja prae veel minutike.
Sega suures kausis munad ja piim vispliga ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud sibula-küüslaugusegu ja riivitud juust.
Küpseta 25-30 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kuldne.
Vahu jaoks paisuta želatiinilehed külmas vees. Sega kausis kokku tuunikala, riivitud juust ja sulatatud juust.
Nüüd kuumuta sidrunimahla peaaegu keemiseni, tõsta tulelt ja lahusta selles želatiin. Kalla sidrunimahla-želatiinisegu kohe juustu-tuunikalamassile ja sega hoolikalt läbi.
Tõsta külmkappi. Lõika omlett pisikesteks 2×2 cm ruutudeks, pane igale ruudule tuunikala-juustuvahtu ja kaunista maitserohelisega.