Miniomletid tuunikala-juustuvahuga

1h
Keskmine

Idee, kuidas igapäevasest muna-sink-juust omletist on võimalik teha pidulikud ampsud. Neid võib süüa kas või silmadega! Retsepti autor: Olga Kaju

Koostisosad

6 tk
muna
2 dl
piima
50 g
Epiim Eesti võid
1 tk
sibul
2 tk
küüslauguküünt
100 g
tuunikala
150 g
Epiim Eesti juustu
150 g
sulatatud juustu
0,5 tk
sidruni mahl
4 g
lehtželatiini
maitseroheline

Valmistamine

1

Kuumuta ahi 200 kraadini.

2

Vooderda 20×30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga.

3

Haki sibul ja küüslauk. Prae sibul võis klaasjaks, lisa küüslauk ja prae veel minutike.

4

Sega suures kausis munad ja piim vispliga ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud sibula-küüslaugusegu ja riivitud juust.

5

Küpseta 25-30 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kuldne.

6

Vahu jaoks paisuta želatiinilehed külmas vees. Sega kausis kokku tuunikala, riivitud juust ja sulatatud juust.

7

Nüüd kuumuta sidrunimahla peaaegu keemiseni, tõsta tulelt ja lahusta selles želatiin. Kalla sidrunimahla-želatiinisegu kohe juustu-tuunikalamassile ja sega hoolikalt läbi.

8

Tõsta külmkappi. Lõika omlett pisikesteks 2×2 cm ruutudeks, pane igale ruudule tuunikala-juustuvahtu ja kaunista maitserohelisega.

Head isu!