Pannipirukad juustu ja seentega

1h
Keskmine

Värskeid retsepte tuleb nagu seeni sügisesest metsast. Siin on üks uudne lähenemine tavapärastele panniroogadele. Omakorjatud seente kasutamine on rangelt soovituslik. Retsept on valminud koostöös Põhjaka mõisaga.

Koostisosad

500 ml
Vesi
500 g
Jahu
10 g
Pärm
Näpuotsaga soola ja suhkrut
280 g
Võis praetud seened
50 g
Või
2 tk
Sibul
200 g
Epiima Vene juust
Näpuotsaga soola ja pipart
1-2 tk
Küüslauguküüs
Tüümiani

Valmistamine

1

Taigna valmistamiseks sega 1 tl pärmi suhkruga. Seejärel lisa käesoe vesi ja hakka tasapisi jahu lisama. Kui oled taigna valmis seganud, aseta see soojemasse kohta kerkima ning oota, kuni selle maht on umbes poolteist korda suuremaks paisunud. Seejärel jaga taigen väiksemateks pätsideks ja vormi need umbes 5-6 sentimeetrise läbimõõduga pallikesteks. Jäta need mõneks ajaks rätiku alla kerkima.

2
Haki sibul ja küüslauk peeneks ja kuumuta võis klaasjaks. Riivi juust, sega seentega ja maitsesta soola-pipraga. Nüüd võta kerkinud taignapallid ja suru need rulli või näppudega lamedaks. Aseta keskele seentest ja juustust koosnev segu, näpi taigen pealt kokku ja vajuta kergelt lamedaks. Prae saiake madalal kuumusel mõlemalt poolt ühtlaselt pruuniks. Temperatuur olgu suhteliselt madal – muidu kõrbevad saiad pealt ära ja jäävad seest tooreks. Jälgi, et pannil oleks ka piisavalt õli – kogu panni põhi peab olema õliga kaetud. Praetud pirukad aseta rätiku alla jahtuma.

Head isu!