Värskeid retsepte tuleb nagu seeni sügisesest metsast. Siin on üks uudne lähenemine tavapärastele panniroogadele. Omakorjatud seente kasutamine on rangelt soovituslik. Retsept on valminud koostöös Põhjaka mõisaga.
500
ml
|
Vesi
|
500
g
|
Jahu
|
10
g
|
Pärm
|
|
Näpuotsaga soola ja suhkrut
|
280
g
|
Võis praetud seened
|
50
g
|
Või
|
2
tk
|
Sibul
|
200
g
|
Epiima Vene juust
|
|
Näpuotsaga soola ja pipart
|
1-2
tk
|
Küüslauguküüs
|
|
Tüümiani
|
Taigna valmistamiseks sega 1 tl pärmi suhkruga. Seejärel lisa käesoe vesi ja hakka tasapisi jahu lisama. Kui oled taigna valmis seganud, aseta see soojemasse kohta kerkima ning oota, kuni selle maht on umbes poolteist korda suuremaks paisunud. Seejärel jaga taigen väiksemateks pätsideks ja vormi need umbes 5-6 sentimeetrise läbimõõduga pallikesteks. Jäta need mõneks ajaks rätiku alla kerkima.