Rebitav ahjusai juustu ja ürdivõiga

30min
Lihtne

See ülimõnus juustust nõretav saiapäts tee valmis vahetult enne serveerimist. Hästi sobivad kõrged ümarad saiapätsid ja vormisaiad.

Kogus: 1 saiapäts – umbes neljale.

Koostisosad

1
päts meelepärast saia
3
küüslaugküünt
100 g
Epiima Eesti võid
poole sidruni mahl
150 g
Epiima Gouda juustu viile
soola, pipart
hakitud ürte: tüümian, petersell, till, salvei, basiilik vms

Valmistamine

1

Sulata või.

2

Sega juurde hakitud ürdid, sidrunist pressitud mahl, purustatud küüslauguküüned, sool ja pipar.

3

Tee saiale sisselõiked kõigepealt ühtpidi ja siis teisipidi, nii et tekiksid ristipidi lõiked.

4

Jäta sai alt paari sentimeetri ulatuses lahti lõikamata.

5

Määri saia sisse lõigatud süvenditesse ürdivõi.

6

Säti vahedesse ka juustuviilud, vajadusel lõika viilud sobivatesse mõõtudesse.

7

Kata sai fooliumiga ning küpseta 190- kraadises ahjus 15 minutit.

8

Võta foolium ära ning küpseta veel 5-10 minutit, kuni sai on kuldne ja krõbe.

9

Serveeri kohe.

Head isu!