25
|
rukkinööpi
|
200
g
|
lehtkapsalehti
|
2
sl
|
oliiviõli
|
4
viilu
|
Rohe juustu
|
|
Peedihummus:
|
240
g
|
kikerherneid (ühest 400 grammisest konservist)
|
400
g
|
keedetud ja riivitud peeti
|
2
sl
|
sidrunimahla
|
1-2
|
küüslauguküünt
|
2
tl
|
jahvatatud koriandrit
|
2
tl
|
jahvatatud vürtsköömneid
|
0,5
tl
|
tšillipulbrit või -helbeid
|
|
peotäis värsket peterselli või koriandrit
|
2
sl
|
oliiviõli
|
100
ml
|
vett
|
|
soola, musta pipart
|
Peedihummuse tegemiseks nõruta kikerherned ja loputa sõelal külma vee all.
Surista kõik ained köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks määrdeks.
Lisa vett esialgu veidi vähem, saad seda hummuse valmistamise käigus juurde lisada.
Maitse ja lisa vajadusel soola, pipart või teisi maitseaineid.
Lehtkapsakrõpsudeks eemalda lehtkapsalehtedelt paksud rootsud, neid siin vaja ei lähe.
Rebi lehed väiksemaks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja sega kätega läbi.
Laota lehed plaadile ühe kihina.
Küpseta 130 kraadi juures maksimaalselt 15-20 minutit.
Jälgi neid küpsemise ajal, et kuumus liiga ei teeks.
Kui lehed on veidi värvi saanud ja katsudes kuivad ning krõbedad, tõsta plaat ahjust ja lase jahtuda.
Jahtudes muutuvad nad veelgi kuivemaks.
Aseta juustuviilud virnana lõikelauale ja lõika ruudukesteks.
Tõsta teelusikaga rukkinööpidesse hummust, sellesse torka juustutükikesed ja peale pane lehtkapsakrõpsud.