Lepasuitsu Sulatatud Juust on üsna intensiivse mekiga määrdejuust, mistõttu sobib väga hästi toitude maitsestamiseks. Kooreste ja tummiste toitude nagu pasta, orsoto, risoto, lasanje jt teeb see sulajuust eriti nauditavaks.
*pastale võid serveerimisel peale raputada ka Bresto riivjuustu.
*kui soovid, lisa pannile kukeseente praadimise ajal hakitud suitsupeekonit – nii saad lihakama roa.
*kukeseened võid asendada ka teiste metsaseentega. Kui parajasti pole hooaeg, siis kasuta šampinjone või portobello seeni.
Kogus: 3-4 portsjonit
200
g
|
pastat (linguini, spagetti, tagliatelle nt)
|
350
g
|
kukeseeni
|
3
|
vart rohelist sibulat
|
400
ml
|
10%-list koort (kohvikoor)
|
180
g
|
Lepasuitsu Sulatatud juustu
|
|
soola, pipart
|
|
õli ja võid praadimiseks
|
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees ál dente.
Kurna ning tõsta kõrvale.
Kuumuta pannil veidi õli ja umbes 20 g võid.
Lisa seened, hakitud roheline sibul, sool ja pipar.
Prae segu keskmisel kuumusel, kuni see on kuldpruun.
Vala pannile koor, kuumuta keemiseni (kuid ära keeda).
Lisa kohe sulatutud juust ning kuumuta uuesti keemiseni.
Lisa pasta ning sega korralikult läbi.
Puista peale hakitud petersell ning lase pastal kaane all madala kuumusel paar minutit lihtsalt seista.
Serveeri kohe.