Salat, mis on kõike muud kui tavaline ning tehtud-nähtud. Üllata oma toidulauda uute põnevate maitsetega ning kerge suvise salatiga. Retsept on valminud koostöös Põhjaka mõisaga.
500
g
|
Roheline salat
|
150
g
|
Epiima suitsujuust
|
Peotäis
|
Seedermänniseemneid
|
2
tk
|
Värske rabarberioks
|
0,5
tl
|
Sool
|
0,5
tl
|
Suhkur
|
0,5
tk
|
Sidruni mahl
|
1
tk
|
Väike sibul
|
|
Petersellilehti
|
|
Oliivõli
|
Rabarberikaste
Salat
Varu peenralt, turult või poest kodumaiseid või võimalikult värskeid salatilehti. Rebi lehed näppude vahel suupärasteks tükkideks ja pane suurde kaussi. Lisa soovi korral erinevaid ürte, kurki, tomatit jne.
NIPP: Kõigi salatikastmete klassikaline retsept on üks osa hapet (sidrun, laim, äädikas, marjad) ja maitseaineid (ürdid, sibul, küüslauk) ning kaks osa oliivõli. Kõige lihtsam on koguseid silma järgi mõõta klaaspurgis.